Louisiana Academy of Sleep Medicine

2019 Annual Membership Meeting Agenda

Friday, November 1st, 2019


7:00-7:50          Registration/Exhibits

7:50-8:00          Welcome and Announcements

8:00-9:00          Rising Patient Acuity in the Sleep Lab

  Martha Smith, RPSGT, RST, CCSH, LRCP, FAAST 


9:00-9:10          10 Min Break in Exhibit Area

9:10-10:10        Sunosi for the Treatment of Excessive Sleepiness in OSA

                  Dr. Kyle Schwab

 

10:10-10:40      30 Min Break in Exhibit Area

10:40-11:40      Hypersomnias with a Focus on Narcolepsy:

                    Dr. Mohammad Cheema        

    

11:40-12:10      Lunch Setup1

12:10-1:10        Update on Hypoglossal Nerve Stimulation (Plated Lunch)

                   Dr. David Foreman

 

1:10-1:20          10 Min Break in Exhibit Area

1:20-2:20          Evaluating and Treating Patients with Insomnia

   Dr. Mike Ledet

 

2:20-2:50          30 min Break in Exhibit Area

2:50-3:50          Science of Noninvasive Ventilation: Hospital to Home

                   Dr. Teofilo Lee-Chiong 


3:50-4:00          10 Min Break in Exhibit Area  

4:00-4:30          Positional Obstructive Sleep Apnea: Clinical Challenges

                  Dr. Teofilo Lee-Chiong 


4:30-5:00          Committee Meetings (Judicial, Education, Elections, Publications, Membership, Bylaws)


5:00-6:00          Shuttle Service to Rock n Bowl

6:00-10:00        Rock-n-Bowl Networking Reception

Saturday, November 2nd, 2019

 

7:00-8:00          Registration/Exhibits

8:00-9:00          Surgical Therapies for OSA

                    Dr. James Connolly

 

9:00-9:10          10 Min Break in Exhibit Area

9:10-10:10        Successful Bilevel Titrations 

                     Rose Batenhorst , RPSGT, RRT 


10:10-10:40      30 Min Break in Exhibit Area

10:40-11:40      Loop Gain in Treatment Emergent Central Apnea

                     Dr. Lowery Thompson


11:40-12:10      Lunch setup

12:10-1:10        Adaptive Servo-Ventilation (Lunch)

                     Rose Batenhorst, RPSGT, RRT

 

1:10-1:20          10 Min Break in Exhibit Area

1:20-2:20          Sleep & Seizures:

                     Dr. Kevin Hargrave

 

2:20-2:30          10 Min Break in Exhibit Area 

2:30-3:30          1 Hour The Role of Oral Appliances in OSA

                      Dr. Jyoti Thanki

 

 

3:30-4:00          General Membership Meeting

Election Results and Induction of Officers and Board Members

2019 Annual Membership Meeting November 1st & 2nd


Hotel Information

The 2019 Annual meeting will be in Lafayette  at the Home2 Suites by Hilton Parc Lafayette.  
For Special Rates, you must book your room before October 11

For Reservations,

  1. Call into 1-800-744-1500 (This is Hilton reservations) 

 

  1. Go online to Home2suites.com  and edit the city and dates to book.

2019 Meeting Registration
The registration price covers the Rock-n-Bowl reception for the participant.  

Member Price 
- $50 Early Registration before October 15 (includes Rock-n-Bowl)
- $75  after October 15 (includes Rock-n-Bowl)

Non-Member Price 
- $80 Early Registration before October 15 (includes Rock-n-Bowl)
- $105  after October 15 (includes Rock-n-Bowl)
 
Rock 'n' Bowl
The networking reception will be at Rock 'n' Bowl de Lafayette
Meeting Participants, Sponsors, and Exhibitors are invited to attend the Rock 'n' Bowl networking reception at no extra cost. 

Family and Friends are welcome to attend the Rock 'n' Bowl for a cost of $42 per extra person.  Extra tickets can be added to your registration or purchased at the meeting.

CEC Fee
All attendees will receive a certificate of attendance for their CEC requirements.  
AAST and AARC members 
the CEC fee has been waived again this year.


Exhibitors
Fisher & Paykel
Cadwell
Respironics
Harmony Biosciences
DyMedix

Carmichael DME
Jazz Pharmaceutical
Natus
Neuro
Original Artwork by Jacob Lagasse
click picture for artist website